بوسبوس
المساهمات : 114 تاريخ التسجيل : 08/05/2015
| موضوع: مخلل اليمون بحبة البركة والعصفر الأحد مايو 10, 2015 4:30 pm | |
| طريقة مخلل اليمون بحبة البركة والعصفر
المقادير: 2كيلو ليمون 1/4 كوب حبة البركة 1 كوب عصفر 1 كيس ملح فلفل حار على حسب الحاجة 3 كيلو ليمون صغير للعصر ، زيت التحضير: اولا نقطع الليمون ارباع ونضربه مع شوية ميه علشان ميبقاش مزز اوى [ بيبقى الكمية حوالى 2/3 عصير ليمون و 1/3 ميه ] ممكن تعمليه فى الخلاط او تعصريه عادى بالعصارة اليدوى بس زودى الميه انتى بقى بنفس النسبة و بعدين صافيه فى مصفاة واسعة و احتفظ بالقشر اخلط الملح مع العصفر مع حبة البركةا قطع الليمون ارباع من غير ما افصلهم عن بعض شقة على شكل + فى الليمونة من فوق و ابتدى احشى الشق ده بالخليط اللى عملته و ارصه فى برطمان اضغط عليه كويس و احط طبقة فلفل حار فوقهم و ارص ليمون تانى و بعدين فلفل و انا بضغط كويس و هكذا لحد ما يخلص الليمون و الفلفل املا البرطمان بعصير الليمون و بعدين احط على الوش قشر الليمون اللى عصرته و اضغط كويس و احط على الوش شوية زيت و اقفل البرطمان كويس جدا و اسيبه شهر | |
|